Dotaz k produktu Secí stroj BEDNAR EFECTA CM 12000:
/zemedelska-technika/seti-a-hnojeni/seci-stroje/seci-stroj-bednar-efecta-cm-12000
Maximalizujte výkonnost při setí plodin

Secí stroj BEDNAR EFECTA CM 12000

Mám zájem
  • Pracovní záběr12 m
  • Jmenovitý výkon300-450 k
  • Objem zásobníku12000 l

Velkokapacitní širokozáběrový secí stroj

Secí stroj BEDNAR EFECTA CM byl vyvinut pro zemědělské podniky, které upřednostňují dosažení maximální denní produktivity během procesu setí. Tento secí stroj se vyznačuje širokou pracovní lištou o rozsahu 12 metrů a velkou kapacitou zásobního vozu o objemu 12 000 litrů. Secí stroj EFECTA CM je ideální pro setí do již připravené nebo částečně zpracované půdy. S významným objemem zásobníku minimalizuje čas zastávky a je vybaven osvědčeným systémem dvojitého paralelogramu pro kvalitní zasazení plodin. Tímto způsobem splňuje potřeby moderních zemědělců, kteří hledají optimální kombinaci efektivity, rychlosti a kvality při setí na svých polích.

 

Klíčové vlastnosti

Širokozáběrový secí stroj s velkokapacitním zásobním vozem a možností dodatečné přípravy půdy v jednom přejezdu.
Vysoce variabilní secí stroj

Aplikujte hnojivo nebo vysévejte více druhů osiva najednou.

Setí společně s přihnojováním

Dvoukomorový design přetlakového zásobníku umožňuje jednoduše provádět vysévání semene a současně smíchat hnojivo při průchodu pole. Dávkování hnojiva a volba druhu osiva jsou plně nezávislé, což umožňuje precizní a flexibilní řízení těchto dvou aspektů zemědělského procesu.

Setí více druhů plodin

Secí stroj EFECTA CM s velkým pracovním záběrem vám umožňuje zasít více druhů plodin najednou. Jeden zásobník můžete plnit osivem A, druhý zásobník osivem B. Díky tomuto konstrukčnímu řešení můžete provádět dvojitý výsev různých plodin v jediném průchodu, což přináší nové agronomické možnosti, které reagují na aktuální potřeby zemědělského hospodaření. Každý druh plodiny lze nastavit individuálně, což vám umožňuje flexibilně reagovat na vaše specifické požadavky.

Setí jedné plodiny

Pro plné využití výkonnostního potenciálu secího stroje EFECTA CM můžete obě komory použít pro jediný druh osiva. Tím minimalizujete časovou ztrátu spojenou s doplňováním zásobníku a dále zvyšujete efektivitu širokozáběrového secího stroje EFECTA CM.

Velkoobjemový zásobní vůz

S osvědčením řešením přetlakových zásobníků.

Zásobní vůz secího stroje EFECTA CM disponuje dvěma komorami s maximálním objemem 12 000 litrů, přičemž obě komory jsou rozděleny rovnoměrně v poměru 50:50. Toto dvoukomorové uspořádání je charakteristické pro všechny typy secích strojů od společnosti BEDNAR. Díky těsnému uzávěru vzniká v zásobníku přetlak, což umožňuje přesné dávkování i v případě, že osivo nebo hnojivo má různou velikost granulí. Toto technické řešení poskytuje schopnost aplikovat velké dávky osiva nebo hnojiva s vysokou přesností.

Čtyři výsevní ústrojí, čtyři distribuční hlavy

Secí stroj s podporou funkce Section Control.

Zásobní vůz secího stroje EFECTA CM je vybaven čtyřmi výsevními jednotkami, přičemž dvě z nich jsou přiděleny každému zásobníku. Díky tomuto většímu počtu výsevních jednotek je dosaženo maximální přesnosti při dávkování osiva nebo hnojiva, což umožňuje vysévat vyšší objemy těchto materiálů. Toto řešení také přináší funkci Section Control, což zahrnuje automatické vypínání jednotlivých sekcí každých tři metry pracovního záběru.

Sekce pro dostatečnou přípravu seťového lůžka

TURBO coultery s ostřím nebo PROFI coultery pro kvalitní přípravu.

TURBO coultery

Jsou ploché talíře s ostrými hranami, jejichž průměr činí 460 mm. Slouží k vytvoření precizní drážky určené pro umístění osiva. TURBO coultery jsou ideální pro setí do půdy, která byla částečně zpracována. Tyto talíře pracují v těsné souhře se secími botkami, které slouží k umístění osiva do vytvořených drážek, což zajišťuje, že osivo je uloženo s maximální přesností a efektivitou.

PROFI coultery

Jsou talíře speciálně tvarované do vlnitého vzoru s průměrem 460 mm. Hlavním úkolem těchto coulterů je provádět jemnou předseťovou přípravu půdy před uložením osiva. PROFI coultery tvoří vlnitý povrch půdy bez potřeby jejího otočení, což zachovává potřebnou vlhkost uvnitř půdy pro úspěšné klíčení osiva. Tato technologie se osvědčuje zejména v těžších typech půd, kde je důležité zachovat optimální podmínky pro klíčení a růst plodin.

Osvědčené řešení dvojitého paralelogramu

Zvyšuje přesnost uložení osiva na maximum.

Sekce secích botek je upevněna na bočních rámech pomocí paralelogramu. Každá secí botka využívá svůj vlastní paralelogram v rámci osvědčeného systému PSP. Díky kombinaci těchto systémů je zajištěno precizní sledování reliéfu terénu a konstantní udržení stanovené hloubky setí po celém rozsahu pracovního záběru. Tímto způsobem je zaručena nevídaná schopnost secího stroje kopírovat nerovnosti terénu a zajistit konzistentní výsledky.

Dvoudisková secí botka

Osvědčená a precizní.

Dvoudisková secí botka používá speciální konstrukci s předsazením jednoho z disků, což umožňuje rozřezání rostlinných zbytků a vytvoření čisté drážky pro rovnoměrné rozložení osiva. Mezi těmito dvěma disky se nachází standardní nebo karbidová stěrka. Po výsevu je osivo opatrně přikryto jemnou vrstvou zeminy a následně přitlačeno k půdě pomocí hloubkového kola. Hloubková kola jsou k dispozici ve dvou velikostech: 330 × 50 mm nebo 330 × 65 mm. Tímto způsobem je zajištěno precizní založení osiva a optimální kontakt s půdou.

Šnekový dopravník

Volitelná výbava pro rychlé plnění

Kromě tradičního horního plnění obou komor zásobníku má secí stroj EFECTA CM také možnost plnění pomocí šnekového dopravníku. Tato šneková dopravníková volba je volitelnou funkcí stroje, která se ukazuje jako užitečná zejména při plnění secího stroje přes zadní vyprazdňovací okno návěsu. Pro standardní plnění je k dispozici široká a dobře přístupná obslužná plošina, což zjednodušuje obsluhu a údržbu stroje. Tímto způsobem lze secí stroj EFECTA CM plnit podle konkrétních potřeb a podmínek na poli.

Bar-Lock systém

Pro stabilizaci bočních rámů secí lišty.

Secí stroj EFECTA CM disponuje unikátním systémem BAR-LOCK od společnosti BEDNAR, který byl vyvinut s cílem stabilizovat boční rámy stroje. Tento systém BAR-LOCK je klíčovým prvkem zajišťujícím pevnost a stabilitu celého secího stroje.

Kypřiče stop

Zabraňují vytváření utužených míst a viditelných kolejí.

Secí stroj EFECTA CM lze vybavit rovnou dvěma kypřiči stop. Kypřiče stop traktoru jsou tvořeny hydraulicky ovládanými PROFI coultery. Coulterové kypřiče stop nevytváří hroudy. Kypřiče stop transportní nápravy zásobního vozu jsou tvořeny slupicemi s osazením dláty. Pracovní hloubka kypřičů stop transportní nápravy se nastavuje mechanicky.

Intuitivní a přehledné ovládání

Nový software, ISOBUS technologie.

V dnešní době je jednoduché ovládání klíčovou prioritou pro operátory strojů. Secí stroj EFECTA CM se vyznačuje inovativním ovládacím softwarem BEDNAR EASY CONTROL, který poskytuje snadné a přehledné ovládání. Stroj je standardně kompatibilní s traktorem pomocí technologie ISOBUS, a lze ho ovládat i prostřednictvím vlastního monitoru ISOBUS od BEDNAR. Na výběr je několik ovládacích monitorů s různými úrovněmi funkcí, takže každý operátor si může vybrat ten, který nejlépe vyhovuje jeho potřebám.

Na silnici bezpečně

Širokozáběrový secí stroj, který nepřesahuje povolené rozměry pro transport.

Secí stroj EFECTA CM lze bez problémů provozovat i v zemích, kde existují předpisy pro maximální transportní výšku (4 m) a šířku (3 m). Pro transportní účely lze secí lištu snadno sklopit směrem dozadu za zásobní vůz. Celková délka secího stroje EFECTA CM ve stavu pro transport činí 15,5 metru, což mu umožňuje splňovat předpisy týkající se rozměrů pro silniční provoz.

Videogalerie

Technická data

EFECTA CM   CM 12000
Pracovní šířka m 12
Přepravní šířka m 3
Přepravní délka m 15,5
Přepravní výška m 3,9
Rozteč secích botek cm 16,7
Počet secích botek ks 72
Přítlak na secí botku kg 130
Počet PROFI coulterů ks 72
Rozteč PROFI coulterů cm 12,5
Počet TURBO coulterů ks 72
Rozteč TURBO coulterů cm 16,7
Objem zásobníku l 12 000
Poměr komor zásobníku   50:50
Plnící výška m 3,5
Doporučený výkon tažného prostředku     koní 300-450
Celková hmotnost* kg 18 000
*závisí na výbavě stroje
([BannerProduct] LIKE N'%Seci-stroj-BEDNAR-EFECTA-CM-12000%' OR [BannerSubcategory] LIKE N'%Seci-stroje%' OR [BannerCategory] LIKE N'%Seti-a-hnojeni%') AND [BannerTopCategory] LIKE N'%Zemedelska-technika%'

Napište nám